Blog

Alles veilig achterlaten op vakantie

Wat je achterlaat

Op deze blog bespreken we altijd wat we meenemen wanneer we gaan reizen. Maar het is ook belangrijk om na te denken over alles wat je achter laat wanneer je gaat reizen. Een leuke, onbezorgde vakantie kun je namelijk alleen hebben wanneer alle zaken thuis goed zijn achtergelaten. Als dit niet het geval is zul je veel stress hebben tijdens een reis die juist ontspanning moet brengen. Daarom bespreken we in dit artikel de beste manieren om zowel je huis als werk goed achter te laten.

Je werk

Het eerste wat ik wil bespreken is het achterlaten van je werk. Ik ken namelijk zoveel mensen die tijdens hun reis of vakantie alsnog aan het stressen zijn over hun werk. Dit leidt er dan toe dat ze tijdens de reis drukker bezig zijn met e-mails, telefoneren en de zaak. Eigenlijk zou je deze aandacht aan je geliefde, familie of gewoon de reis zelf moeten geven. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je de zaak goed achterlaat en optimaal van je reis kunt genieten. Je kunt een automatische email reactie instellen zodat je niet op e-mails hoeft te reageren. Vraag daarnaast aan een collega of die als aanspreekpunt kan functioneren. Op deze manier kun je zorgeloos van je vakantie genieten. Het belangrijkste is dat je accepteert dat je op vakantie bent en dat alles goed zal komen met het bedrijf. Wanneer je terugkomt kun je je werk weer oppakken.

Je huis achterlaten

Het tweede wat van belang is, is het goed achterlaten van je eigen huis of appartement. We hebben bijna allemaal dat moment van stress wanneer we ons afvragen of we het gas, water of licht hebben laten aanstaan. Daarnaast zijn we ook bezig met de sloten en of er mogelijk ingebroken wordt. Zeker tijdens een lange reis is het belangrijk om zeker te weten dat je huis inbraakveilig is. Een goed alarmsysteem kan daarom ideaal zijn. Het probleem van een alarmsysteem is dat je niet thuis bent dus je zult moeten vertrouwen op de reactie van je buren. Een betere optie is daarom een alarmsysteem dat de politie waarschuwt. Een goede optie is bijvoorbeeld een mistgenerator. Deze mistgenerator zal in een klap het gehele huis vullen met mist terwijl het alarm afgaat.

Op deze manier is de kans dat de inbreker wordt gevangen veel groter in plaats dat hij snel vlucht met je waardevolle spullen. Wanneer je niemand hebt om op je bedrijfslocatie te letten is dat ook een goede optie.

Geef een reactie