Blog

Beter op reis met je hond

Familie gaat mee

Waar sommige mensen ervoor kiezen om hun hond achter te laten tijdens hun vakantie vinden veel mensen het ook heel erg fijn om hun trouwe viervoeter mee te nemen op vakantie. Een van de belangrijkste dingen wanneer je de hond meeneemt op vakantie is dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Je zult jezelf een hoop ellende besparen als je de hond goed traint en voorbereid op vakantie gaat. Ik bespreek in dit artikel de beste manieren om je hond en jezelf voor te bereiden op een vakantie met je hond. Want honden zijn natuurlijk onderdeel van de familie en familie wil je niet achterlaten.

Wanneer je op vakantie gaat is het eerste wat natuurlijk belangrijk is dat je hond comfortabel is met lange autoritten. Je kunt je hond trainen door met de hond op kortere ritten te gaan. Daarnaast is een fijne hondenmand natuurlijk ook ontzettend belangrijk voor een blije hond in de auto. Honden hebben een plekje nodig waar ze zich comfortabel en veilig voelen. Tegelijkertijd kun je mogelijke medicijnen die je hond nodig heeft ophalen bij de dierenapotheek.

De hond en thuis

Wanneer je met de hond op reis gaat is het een goed idee om goed voorbereid op reis te gaan. Een van de dingen die je zult moeten doen is bekijken of de locatie waar je naar op reis gaat vriendelijk is voor honden. Is er genoeg ruimte in de omgeving voor je hond om rond te rennen bijvoorbeeld? En is de eigenaar van het vakantiehuisje vriendelijk naar honden. Wanneer je een autoreis gaat maken met de hond is het ook belangrijk dat de hond toegang heeft tot water en dat er meer dan genoeg gestopt wordt zodat de hond naar de wc kan en zijn benen kan strekken. Dit is natuurlijk net zo belangrijk voor mensen. Zoals ik al aangaf, als je hond niet gewend is om te reizen dan kun je hem voorbereiden met kortere auto trips.

Honden zijn dieren die ontzettend gewend zijn aan hun gewoontes. Daarom kan een hond in paniek raken wanneer ze aan een nieuw huis moeten wennen. Een goede manier om dit op te lossen is om zoveel mogelijk speeltjes en voorwerpen van thuis mee te nemen naar de vakantie locatie. Zo zal de hond zich alsnog thuis voelen. Ongelukken kunnen natuurlijk altijd gebeuren. Daarom is het ook een goed idee om de contact details van een lokale dierenarts te hebben voor het geval dat er iets gebeurt.

Laat een antwoord achter