Blog

Cadeaus om internationaal te geven

Wereldwijd vrienden

Aangezien veel van ons tegenwoordig overal op de wereld reizen, leren we ook steeds meer mensen kennen die vanuit andere landen komen. Of het nou ook backpackers zijn die door het land reizen waar je ook doorheen aan het reizen bent of lokale mensen die je ontmoet en bevriend. Nog meer dan dat, steeds meer jongvolwassenen krijgen romantische relaties met mensen uit andere landen. Dit is natuurlijk een prachtige manier om iemand te ontmoeten maar het zorgt ook voor lastige situaties. Relaties tussen mensen die ontzettend ver van elkaar wonen en verschillende culturen die met elkaar botsen. Mensen vliegen de hele wereld over om vrienden en geliefden opnieuw te ontmoeten.

In dit artikel bespreken we de verschillende we daarom wat je mee kunt nemen als cadeaus wanneer je geliefden of familie van je liefde gaat ontmoeten in een ander land. Ik heb toevallig persoonlijke ervaring met dit onderwerp aangezien ik zelf een vriendin uit een ander land heb. Ik was zelf niet op reis toen ik haar ontmoette, Ik was gewoon in Amsterdam. Mijn vriendin was in Amsterdam op stage maar ze komt oorspronkelijk uit Hong Kong. We begonnen een relatie en uiteindelijk ben ik dan ook naar Hong Kong verhuisd. Aangezien ze uit een Chinees gezin komt was er wel een groot cultuurverschil tussen mij en haar ouders. Het was een hele gebeurtenis toen ik haar ouders ontmoette en het was erg spannend.

Liefde en Culturen

In Aziatische culturen is het geven van geschenken ontzettend belangrijk. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Aziatische culturen op een andere manier liefde tonen. In het westen zeggen we dat we van elkaar houden en geven we ook vaak knuffels en fysieke affectie. In Aziatische culturen gebeurt dit meer met geschenken en dingen voor elkaar doen. Ik ging dan ook met veel cadeaus op zak naar de ouders van mijn vriendin. Een goed cadeau is altijd iets wat komt uit onze eigen cultuur. Iets wat ze in Azië niet zoveel hebben. Je kunt bijvoorbeeld kaas brengen. Ik bracht een chocolade cadeaupakket.

Het geven van cadeaus is natuurlijk uitzonderlijk belangrijk in Azië maar overal ter wereld is het een goed gebaar. Daarom raad ik altijd aan wanneer je op reis gaat en mensen ontmoet om een cadeautje bij je te hebben om aan ze te geven. Het hoeft natuurlijk niet ingewikkeld te zijn. Je kleine kaas, een chocolade cadeaupakket of een ander Nederlands souvenir is altijd een goed idee.

Laat een antwoord achter