e-bike
Blog

Lekker een ouderwets dagje weg in eigen land

Tijdens de zomervakantie trekt menig Nederlander er vaak op uit. We pakken het vliegtuig naar het buitenland voor een zonovergoten vakantie of naar een nog verdere bestemming voor een spannend rondreis avontuur. Of we pakken de auto en we reizen naar andere landen binnen de EU af. Toch hoeven we dit jaar voor de zon niet meer weg. Maar wat nou als jij deze vakantie thuis blijft met het gezin? Op een gegeven moment heb je de tuin, het zwembad en eventuele pretparken ook wel gezien. Voor die dagen waarop je even niet meer weet wat te doen kun je gewoon heerlijk een ouderwets dagje erop uit in ons zonnige kikkerlandje.

Een dagje weg met de fiets

We nemen het soms voor lief maar Nederland is hét fietsland van de wereld. Maar weinig andere landen zijn zo ingesteld op fietser als wij en soms lijken we dat een beetje te vergeten. Dus pak deze zomer je fiets of je e-bike en ga er een dagje met de fiets op uit. Zoek van te voren een leuke stad, dorp of ander natuurgebied in de beurt waar je naar toe kan fietsen. Je kunt er voor kiezen om onderweg ergens wat te eten of te drinken maar om het nog leuker te maken neem je gewoon je eigen picknick mee. Maak de dag van te voren al wat heerlijke dingetjes klaar, laad alles in de fietstassen, neem een kleedje mee en jouw picknick is tot in de puntjes voorbereid. Een heerlijk dagje weg is gegarandeerd.

Een dagje naar het bos of de duinen

Pak de auto of de fiets en rijdt naar de Veluwe, het strand of een ander natuurgebied bij jouw in de buurt en maak hier gewoon een heerlijke wandeling. Zeker in het bos en op de hei bij de Veluwe is er van alles te beleven. Wist je dat de hei bij de Veluwe op de moment vol in bloei staat? Een prachtige oase met paarse bloemen. Daarnaast is zo’n dagje naar een natuurgebied ook ontzettend leuk voor de kinderen. Wissel het wandelen af met een heerlijke lunch of een spelletje om het leuk te houden. En even geen inspiratie voor een spelletje? Wat dag je bijvoorbeeld van een speurtocht, een zelf verzonnen quiz, ik zie wat jij niet ziet, bomentikkertje, levend stratego, etc. Wedden dat dit een heerlijke dag wordt.

Een dagje naar de kinderboerderij

Wanneer ben je voor het laatst naar de kinderboerderij geweest? Waarschijnlijk is dit al een tijd geleden. Een kinderboerderij is heerlijke plek voor zowel jong als oud. Er is hier namelijk altijd wat te zien en te doen. Het leuke van zo’n boerderij is dat ze zich echt hebben ingesteld op een doe-dagje. Hiermee bedoelen we dat je allemaal dingetjes kunt doen en vooral voor kinderen is dat ontzettend fijn. De beestjes aaien of knuffelen, dingen leren over de dieren, ze eten geven of gewoon heerlijk spelen in het naastgelegen speeltuintje. Zeker voor de dierenliefhebbers is dit zeker de moeite waard.

Laat een antwoord achter