jongensfiets
Blog

Een nieuw schooljaar op komst!

Allemaal een goede vakantie gehad? Ik wil jullie niet helemaal uit de vakantiesferen trekken, maar over een aantal weken is het weer zo ver. De kinderen gaan allemaal weer naar school. Vanuit een paar perspectieven is dit een ware opluchting: weer lekker allemaal terug het ritme in van de normale schooldagen. Maar het begin van een nieuw schooljaar kan ook stressvol zijn, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders. “Heb ik zijn lunch box wel goed gevuld?” “Hebben ze hun gymkleding mee?” “Moet ik mee naar school fietsen, of zijn ze nu wel oud genoeg?” Allemaal vragen die bij ons opkomen in de eerste weken van school. Daarnaast bestaat er ook nog het fenomeen ‘Back to school shopping’.

Back to school shopping, wat hebben de kinderen allemaal nodig voor op school. Voor de zomervakantie is natuurlijk alles wat maar iets met school te maken had zo hup de prullenbak in gegaan, maar nu hebben ze het weer nodig. Wat nu? Voor jullie heb ik een handig lijstje samengesteld met de meest essentiële benodigdheden voor op school.

Vervoer?

Deze is van belang. We kunnen wel alle spulletjes voor op school kopen, maar daar heb je niks aan wanneer ze niet op school komen. We wonen in Nederland dus het eerste waar velen aan zullen denken is: de fiets! Jongensfiets,meisjesfiets, loopfiets, bakfiets noem het maar op. Een fiets is toch wel een van de belangrijkste aankopen voor het schooljaar begint. Alleen als je er nog geen een hebt natuurlijk!

Schrijfgerei

Nu weet ik dat de laatste tijd veel op iPads wordt gedaan binnen scholen, maar een ouderwetse pen en papier kan natuurlijk nooit als overbodig worden bevonden. Balpennen, kleurtjesstiften en potloden blijven natuurlijk een leuk vermaak wanneer je eventjes niet aan het opletten bent in de les.

Voedsel

Dit is ook niet een van de minder belangrijke dingen bij de kids op school. Tijdens de zware lessen is het natuurlijk heerlijk om alvast uit te kijken naar dat prins koekje die op je te wachten ligt voor in de pauze. Een broodtrommel en gave beker willen natuurlijk ook niet ontbreken.

Waar moeten al die knutselwerkjes dan in vervoerd worden?
De tas, wat gaat het worden? Een rugzak, schoudertas of noem het maar op. Een tas is naast de artikelen die hierboven beschreven worden ook een van de belangrijkste dingen die de kinderen maar mee kunnen nemen. Hier kan hun lunch in, maar ook de knutselwerkjes en het schrijfgerei. Nee een tas kan ook niet ontbreken.

Laat een antwoord achter