Blog

Er even tussenuit met het gezin

Het is tijdens deze pandemie voor iedereen raar. Voor mensen die thuis werken, voor kinderen waarvan de ouders thuis werken en jongeren die opeens thuis moeten studeren en het gevoel van in een klas zitten nu moeten missen. En dan is het alleen maar fijn wanneer je een moment pakt zodat je met elkaar wat tijd door kan brengen.

 

Tijd samen doorbrengen is belangrijk

We merken nu allemaal, wanneer je thuis werkt en de kinderen zijn ook thuis, je ze niet de aandacht kan geven die je ze wilt geven. Want je werk moet natuurlijk ook af komen. Normaal zit je gewoon op je werk en is er niets aan de hand en kan je even door knallen. Maar thuis vragen natuurlijk de kinderen ook om aandacht. En dat merk je dan ook. Zelf hebben ze namelijk niet door dat het een verkeerd moment kan zijn om aandacht te vragen. 

 

Maar daarom is het goed om te kijken wanneer je wat tijd met elkaar kan doorbrengen. Of dit nu in het weekend is, wanneer je samen lekker naar de duinen gaat of even een wandeling gaat maken. Of gewoon achter in de tuin gaat spelen. Tijd voor elkaar pakken en nemen is belangrijk. Je kan het ook wat groters aan pakken, want je kan ook een weekendje weg gaan. Dat kan voor jezelf ook erg fijn zijn om even in een andere omgeving te zijn. Denk bijvoorbeeld aan roompot beach resort waar je even een weekendje kan genieten van het gezin.

 

Je kan natuurlijk ook naar een stad gaan en daar een hotel pakken, maar een camping blijft met kinderen natuurlijk wel het aller leukste. Dan kunnen ze lekker buiten gaan spelen en rond rennen en kan jij genieten van de zon en een lekker drankje in de hand. Dan hoef je ook allemaal niet ver weg te gaan van de plek waar je slaapt om het leuk te hebben. Je kan er dan altijd nog voor kiezen om een dag weg te gaan, maar het is uiteraard niet nodig. Dus hoe pak jij het aan om wat meer tijd met het gezin in te plannen? En elkaar wat meer zien en aandacht aan elkaar te geven zodat je elkaar ook de aandacht geeft die we nodig hebben en niet alleen maar bezig zijn met het werk. Want werk en privé zijn nu soms ook moeilijk te scheiden van elkaar. En we moeten wel proberen om die scheiding erin te houden.

Geef een reactie