gipsplaten
Blog

E.H.B.V, eerste hulp bij verbouwen

Verbouwen, het lijkt een leuke klus totdat je er eenmaal aan begint. Dan kan verbouwen voor sommige mensen nog wel eens tegenvallen. Het verbouwen van een huis klinkt heel leuk, zeker als jij achteraf kan zeggen dat jij dit hebt gedaan. Toch onderschatten veel mensen een onderbouwing en is een foutje zo gemaakt. En natuurlijk is een foutje maken niet erg maar tijdens een verbouwing kan dit je nog wel eens flink tegengaan staan. In dit blog een aantal tips om deze foutjes voor te zijn.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dit geldt zeker voor een verbouwing. Zorg ervoor dat jij je hele verbouwing tot in de puntjes voorbereid. Dit betekent plannen, tekeningen maken, lijstjes opstellen, praten met externe partijen en zorgen dat je materiaal op tijd binnen is. Niets zo vervelend als dat jij straks al flink bezig bent met je plafond en je gipsplaten zijn er nog niet. Kortom, zorg dat alles tot in de nopjes is voorbereid en bespaar jezelf een hoop stress en gedoe.

Goedkoop versus duurkoop

Wij Nederlanders willen graag het beste van het beste maar wel voor een zo’n zacht mogelijk prijsje. Helaas lopen we dan al snel tegen het feit aan dat onze aankopen “te mooi om waar te zijn” zijn. Heb jij bijvoorbeeld een klusjesman nodig? Schakel dan niet meteen de eerste en de goedkoopste in. Zeker in deze tijd hebben (goede) klusjesmannen het ontzettend druk. De huizenmarkt is niet aantrekkelijk voor particulier dus kiezen we liever voor verbouwen. Vind je een klusjesman die morgen meteen kan beginnen en je ook nog eens een flinke korting geeft? Grote kans dat deze klusjesman iets minder goed in zijn vaak is. Dit kan resulteren in half of slecht afgeleverd werk. Om dit weer goed te krijgen mocht je misschien wel weer iemand anders inschakelen die je ook weer moet betalen waardoor je uiteindelijk gewoon veel meer kwijt bent. Kortom, betaal gewoon liever ietsjes meer maar dan weet je in ieder geval wel zeker dat het goed wordt gedaan.

In je huis blijven wonen

In je huis blijven wonen tijdens je verbouwing… het kan maar we raden het je zeker niet aan. Een verbouwing heeft flinke impact op de leefbaarheid in huis. Een verbouwing zorgt namelijk hoe dan ook voor overlast. Je kunt bijvoorbeeld niet meer normaal douchen, koken, tv kijken en zelfs slapen in je eigen bed kan soms. En mocht je externe partijen hebben ingehuurd dan is de kans groot dan deze al vroeg beginnen en ook nog eens al hun spullen in je huis uitstallen voor de desbetreffende periode. Nogmaals in je huis blijven wonen tijdens een verbouwing kan maar het is zeker niet aan te raden.

Laat een antwoord achter