Blog

Hoe vind je het ideale hotel?

Als ik een vakantie boek dan vind ik het altijd lastig om een hotel te kiezen. Niet omdat ik geen keuzes kan maken maar omdat ik eigenlijk niet zo goed weet waar ik nou op moet letten. Door de jaren heen heb ik wel een paar dingen waar ik op let als ik een hotel boek maar ik blijf het lastig vinden. Daarom heb ik dit jaar een soort stappenplan gemaakt voor mijzelf.

 

Locatie

De locatie is altijd belangrijk maar dat kan voor iedereen verschillen wat er bedoeld wordt met de perfecte locatie. Ik wil altijd dicht bij een stadje of een dorpje zitten. En als ik een citytrip maak dan wil ik eigenlijk het liefst midden in de stad zitten. Maar er zijn ook mensen die juist de rust willen. Dus bij deze stap kijk ik naar de soort vakantie die ik wil en welke locatie daarbij past. Waar het hotel gelegen is kan er ook voor zorgen dat de prijs flink omhoog gaat. Dus bedenk vooraf wat je wil uitgeven en dan moet je soms kiezen voor een hotel iets buiten de regio om de kosten wat te besparen. Let wel goed op dat de locatie wel echt is wat jij denkt dat het is. Want “vlakbij het centrum” kan soms betekenen dat het alsnog ver weg is. Dus pak er altijd een kaart bij zo kan je precies zien waar het is.

 

Type

Er zijn verschillende type hotels en niet alles vind je nou eenmaal leuk. Dus bij deze stap heb ik gekeken naar welk type hotel mij nou bevalt. Persoonlijk val ik altijd voor de charmes van een klein karakteristiekhotel, daarbij komt ook dat ik het leuk vind kleine ondernemers te ondersteunen. Natuurlijk zijn de grote ketenhotels prachtig en vaak goed verzorgd, althans dat is wat ze altijd willen nastreven. Maar het is in mijn ogen vaak hetzelfde en dat wil ik niet. Mijn vorige vakantie verbleef ik in een klein karakteristiek hotelletje in Rome en het was alles wat ik wilde. Heerlijke bed, prachtige badkamer met stortdouche en een fantastisch verzorgd ontbijt. Het was persoonlijk en liefdevol, dat is waar ik naar opzoek ben in een hotel.

 

Hou het bij jezelf

Mijn nummer één tip is hou het bij jezelf. Vraag je steeds af wat je wil en wat je het allerliefste wil. Op die manier vind je een heerlijk hotel waar jij je goed bij voelt de keuze is namelijk groot dus settle niet voor less maar neem de tijd om iets wat bij jou past uit te zoeken.

Geef een reactie