Kluizen
Blog

Kluizen blijven de veiligste plek voor waardevolle spullen

Als je een winkel hebt, dan weet je dat je vaak met contant geld te maken krijgt. Want je kunt een bordje neerzetten dat pinnen je voorkeur heeft, toch betalen mensen ook nog graag contant. Het kan dus zomaar zijn dat je kassalade na een goede verkoopdag flink vol zit. En wat doe je met dat geld? Ermee over straat is eigenlijk geen optie. Je voelt je dan niet veilig en de kans is aanwezig dat je zonder geld op het politiebureau belandt om aangifte te doen. Kluizen zijn dan de perfecte oplossing. In deze kleine, stevige, veilige kastjes berg je het geld zo op dat niemand erbij kan.
Kluizen

Kluizen zorgen voor veiligheid

Je kunt je geld, sieraden, laptops, tablets, waardepapieren en wat jij ook belangrijk vindt, op een veilige plek bewaren. Er zijn verschillende kluizen voor verschillende doelen. Zo zijn er de echte brandkasten, kluizen die je waardevolle spullen beschermen tegen brand, maar ook inbraakwerende kluizen. Het is maar net wat voor eisen jij stelt en wat je er in kwijt moet. Ook afstortkluizen, waar je het contante geld uit je winkel in doet, zijn heel handig. Niemand kan bij het geld, de sleutel kun je, bijvoorbeeld, aan het management geven.

Scholen maken veel gebruik van kluizen voor de laptops

Veel scholen werken steeds meer digitaal. Zo zorgen zij ervoor dat hun leerlingen echt goed voorbereid zijn op de toekomst. Maar die laptops en tablets kun je, ook als school, niet zomaar overal laten zwerven. Dat was laatst nog in het nieuws: inbrekers die er met een complete kar met (nieuwe!) laptops vandoor gingen. Het is dan verstandig om een speciale laptopkluis aan te schaffen. Deze kluis heeft ruimte voor meerdere laptops, is verrijdbaar of juist niet en zorgt ervoor dat iedere laptop op de juiste plek blijft. Je kunt deze laptopkluizen neerzetten in de kamer van de ict-er of juist bij iedere les waarbij de laptops nodig zijn, verplaatsen naar het juiste lokaal.

Het meest bekend zijn de muur- of vloerkluizen

Deze zet je vast in de muur of in de vloer zodat ze geen kant meer op kunnen. Je kunt er je waardevolle spullen in bewaren en door de kluizen onder het tapijt of achter een schilderij te verstoppen, ziet niemand waar je je spullen bewaart. Heel veilig, maar één nadeel: als je ooit gaat verhuizen, kun je de kluizen niet meenemen. Je zult dan in je nieuwe huis opnieuw een veilige oplossing moeten vinden.

Laat een antwoord achter