Blog

Mooie, verzorgde nagels op vakantie

De trend voor nagels die je de laatste jaren veel ziet is gellak. Gellak is een geweldige oplossing als je met mooie nagels op vakantie wilt, en er tijdens je vakantie niet meer naar om hoeft te kijken. Gellak is echter redelijk aan de prijs in nagelsalons. Hoe kun je op een betaalbare manier van gellak nagels genieten? En hoe verzorg je ze, zodat je nagels lang mooi blijven? Ik deel hier de beste tips om je gellak nagels te onderhouden, zodat je tiptop verzorgd op vakantie kunt!

Salonkwaliteit in huis met een gellak set

Als ik op vakantie ga, vind ik het belangrijk dat mijn nagels er ten alle tijden goed uit zien. Zeker als ik naar de zon ga en zowel mijn vinger- als teennagels vrijwel altijd zichtbaar zijn. Ondanks mijn bescheiden ijdelheid, ben ik wel redelijk zuinig op mijn geld. Je zal mij niet zo snel naar een nagelsalon zien gaan en €50 neerleggen voor nieuwe gelnagels. Ik lak mijn nagels altijd zelf. Het probleem met gewone nagellak is alleen dat het (bij mij althans) hooguit een weekje echt mooi blijft. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar gellak. Nu heb ik laatst een complete gellak set voor thuis aangeschaft, en het heeft mijn schoonheidsroutine in positieve zin veranderd. Mijn nagels zien er na iedere lakbeurt uit alsof ik net van de salon kom, en het kost me op lange termijn een fractie van de prijs. Bovendien hoef ik mijn nagels maar om de 2/3 weken bij de lakken. Ik kan een gellak set voor thuis echt aan iedere gellak fan aanraden!

De juiste verzorging

Een goed begin is het halve werk. Je vers gelakte nagels hebben de juiste verzorging nodig om lang mooi en gezond te blijven. Smeer je nagelriemen dagelijks in met een druppel hydraterende olie of crème. Dit houdt ze mooi en in goede conditie. Voorkom ook dat je je nagels niet langdurig in water houdt. Als je dat doet, gaat de gellak weken en laat het los. Toch iets te lang in de zee of het zwembad gelegen en laat je gellak los? Ga er dan vooral niet aan zitten peuteren. Als je gellak probeert los te trekken riskeer je namelijk dat je een stuk van je eigen nagel afscheurt. En laten we wel wezen. Dat doet niet alleen pijn, maar het ziet er ook onverzorgd uit. Verwijder de gellak met je thuiskit en breng het opnieuw aan op de desbetreffende nagel. Dit kost een paar minuutjes werk, maar brengt je groot plezier. Welke kleur rock jij deze zomer op je nagels?

Geef een reactie