Blog

Reizen naar tropische temperaturen

Wanneer je gaat reizen, moet je van tevoren goed nadenken over de kleding die je mee gaat nemen. Wordt het warm of koud, regen of zon? Wanneer je naar een koud gebied gaat, is het vaak makkelijk pakken: veel laagjes en wollen truien. Maar in warme gebieden, is het soms wat ingewikkelder.

Lange kleding 

In sommige landen is het wel warm, maar niet gepast om in korte kleding te lopen. Met name in het Midden Oosten heb je vaak hittegolven, woestijngebieden en simpelweg enorm warme temperaturen. Toch kun je daar niet in een korte broek en tanktop gaan lopen. Dit is met name vanwege religieuze overtuigingen. Als vrouw is het al helemaal not done om korte kleding te dragen, het liefst moet alles bedekt zijn. Hoewel je als toerist natuurlijk iets meer speling hebt dan de lokale bevolking, wordt het alsnog als respectloos beschouwt wanneer je te bloot rondloopt. Wanneer je ook aan sightseeing wilt doen, is het sowieso belangrijk lange kleding en een sjaal mee te hebben. Zonder lange kleding en je haar bedekt te hebben, mag je namelijk niet de synagogen bezoeken. Dit geldt niet alleen voor synagogen, maar ook in kerken en andere tempels moeten in ieder geval de schouders bedekt zijn.

Hoewel de lokale bevolking vaak een gewaad draagt, zijn ook de kledingvoorschriften voor mannelijke toeristen makkelijker. Zo zou je wel een korte broek kunnen dragen, maar het is niet aan te raden. Een chino is daarom een kledingstuk wat je goed mee kunt nemen naar zulke landen. Zo zijn je benen bedekt, maar het is wel een luchtige stof die voor tropische temperaturen gemaakt is. De broek vindt namelijk zijn oorsprong in de koloniën, waar het ook altijd warm was. Naast dat het van respect getuigd om lange kleding te dragen, is het ook voordelig om de muggenbeten wat te beperken.

Korte kleding

Niet in alle landen is het natuurlijk gebruikelijk om lange kleding te dragen bij warme temperaturen. Met name in meer Westerse landen is het helemaal prima om korte kleding te dragen. Bijvoorbeeld de landen die de Middellandse Zee omringen in Europa. Of de warmere staten in Amerika zoals Miami en Hawaï. In dit soort landen, zie je zelfs veel mensen er bijna naakt bij lopen. Mannen zonder shirt, vrouwen in alleen een kort broekje en een bh of bikini-top. Dit kun je natuurlijk niet overal zomaar maken, dus doe bij het inpakken van je koffer wel altijd even onderzoek naar de cultuur van je tropische bestemming.

Laat een antwoord achter