Rollator kopen
Blog

Weet waar je op moet letten bij een rollator kopen

Ooit komt er een dag dat jij of een van jouw familieleden een rollator kopen moet. Als je slecht ter been bent is het namelijk noodzakelijk om de juiste ondersteuning te hebben bij jouw wandelingen. Een goede rollator behoeft echter wel een aantal aandachtspunten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt. Zo voorkom je namelijk dat je alsnog niet goed kunt lopen en er daarnaast nog andere lichamelijke klachten aan jouw hulpmiddel overhoudt.

Een rollator kopen met de juiste duwhandvatten

Een rollator kopen behoeft enig onderzoek. Er zijn namelijk veel verschillende modellen, welke ook geheel aan jouw lichaam aangepast kunnen worden. Daarom is het goed om als eerste op de maat van de rollator te concentreren. Hiervoor moeten de duwhandvatten op de juiste lengte zijn afgesteld, waardoor je een betere loophouding krijgt en je rug en andere lichaamsdelen niet overbelast. Bij de aanschaf is het daarom goed om rechtop te gaan staan en jouw handen langs je lichaam te laten hangen. De afstand van jouw polsen tot aan de grond bepaalt de hoogte van de handvatten.
Rollator kopen

Het gewicht moet jou niet belemmeren

Ook het gewicht van het hulpmiddel is van belang bij het rollator kopen. Er bestaan namelijk lichtgewicht modellen maar ook zwaardere gewichten. Je moet met jouw kracht de rollator over drempels en andere hobbels kunnen tillen. Het kan namelijk ook belangrijk zijn dat je hem zelf in de auto weet te krijgen. Een te zware rollator kan ertoe leiden dat je minder beweeglijk bent, waardoor je in veel dagelijkse werkzaamheden beperkt wordt. Maar ook de zithoogte is van belang. Je moet namelijk ook uit kunnen rusten op de juiste manier.

Krijg meer beweegruimte met een rollator

Kijk als laatste ook goed waarvoor je de rollator gaat gebruiken. Bij een rollator kopen moet je dus ook alle mogelijkheden bespreken rondom jouw dagelijkse bezigheden. Hier kan de rollator namelijk helemaal op aangepast worden. Jouw nieuwe loophulpmiddel moet jou verder helpen, meer beweegruimte geven en daarnaast alle comfort bieden die jij nodig hebt in jouw leven. Als je moeilijk ter been bent is alles namelijk al moeilijk genoeg en dan wil je dit het liefste zo eenvoudig mogelijk maken door middel van een rollator. De juiste rollator is daarom een noodzaak.

Laat een antwoord achter