stedentrip Venetië
Blog

Op stedentrip Venetië en ik neem mee

Ik ben van mening dat er verschillende stadia zijn als je op vakantie gaat. Eerst het idee. Je hebt besloten dat je er even lekker tussenuit wilt gaan. Het eerste wat je moet doen is bepalen waar je heen gaat, voor hoe lang en eventueel met wie. Wanneer je een vaag idee hebt, dan ga jij je natuurlijk lekker oriënteren. Welke reisorganisatie biedt de beste vakantie of stedentrip aan? Waar blijf jij nog ruim binnen je budget. Dan komt het tweede stadium: het boeken. Je hebt een keuze gemaakt en je weet het zeker (nadat je alles drie keer gecheckt hebt): deze vakantie wordt het! Dat geeft weer een nieuwe vlaag enthousiasme. Dan kom je in mijn favoriet stadium: de voorpret voordat je werkelijk gaat. Vandaag neem ik je mee in mijn voorbereiding voor de vakantie. Ik ga binnenkort namelijk op stedentrip Venetië. In mijn blog vandaag vertel ik je hoe ik mijn keuzes maak wat betreft inpakken en wat ik natuurlijk mee neem!

Aparte inpaklijst voor elke soort vakantie

Geen enkele vakantie is hetzelfde. Dat kan je op verschillende manieren interpreteren. Ten eerste zijn er diverse soorten waar je uit kunt kiezen. Vervolgens is er dan nog eens een hele waslijst aan vakantiebestemmingen. Hoe je het ook went of keert; geen vakantie is hetzelfde. Daarom heb ik voor ieder type vakantie een andere basis checklist als ik ga inpakken. Wat ik mee neem op stedentrip Venetië is anders dan wat ik mee neem op vakantie naar Griekenland. Mijn eerste tip is daarom: pas je inpaklijst aan op basis van de vakantie. Ga je voor een korte periode? Neem dan alleen echte essentials mee. Dit kan zelfs in handbagage. Zo bespaar je ook nog eens kosten! Voor mijn stedentrip Venetië heb ik vooraf gecheckt welke formaat een koffer in handbagage mag hebben. Toevallig heb ik een perfect koffertje staan. Op basis van de grote start ik met mijn keuzeproces: wat neem ik mee?

En ik neem mee naar Venetië

Mijn stedentrip Venetië heb ik geboekt bij Bebsy. Klik gerust op de link voor meer informatie. Daar vond ik gelijk wat handige informatie voor wat ik mee moet nemen. Vanzelfsprekend heb ik eerst uitgerekend hoeveel onderbroeken en sokken mee moeten. Toen ben ik logisch gaan nadenken. Wat doet het weer meestal in Venetië in de periode dat ik er ben? Is het tropisch heet? Dan neem ik alleen een vestje mee en geen jas. In het ergste geval kan ik daar altijd nog eentje scoren. Uiteraard neem ik twee paar broeken mee. Een korte, sportieve broek om te dragen als ik de stad door slenter. Daarnaast heb ik ook een nette lange broek. Niet elk restaurant staat namelijk te springen om mijn melkflessen voor benen te zien. Als het past neem ik vaak een derde broek mee. 

Uiteraard een paar shirts en blouses gooi ik nog in mijn koffer en de basis is done. Doe je net als ik de koffer bij het handbagage? Dan mag je alleen kleine flesjes vloeistof meenemen. Voor mij is dat geen probleem. Vaak heeft het hotel ook van die zeepjes en anders loop ik tijdens mijn stedentrip Venetië wel een drogist binnen. Wat neem ik verder mee naar Venetië? Een extra powerbank, een paar boeken en dan ben ik er wel! Mijn smartphone heeft een prachtige camera, dus mijn andere hoeft niet mee. Door een beetje slim te zijn met beslissingen kan je dus op een stedentrip gaan met vrij weinig spullen. Hierdoor bespaar je geld én maak je het jezelf erg makkelijk!

Ik ga in ieder geval strakjes lekker genieten in Italië! Wat neem jij mee op een stedentrip Venetië? Ik hoor het graag!

Laat een antwoord achter