Blog

The Witcher: Boek tot game tot Netflix show

Iets meer dan een week geleden kwam een nieuwe Netflix serie online. Op 20 december is het eerste seizoen van The Witcher vrijgegeven. Binnen hele korte tijd wemelde het op het internet van de goede recensies van kijkers. Dit in tegenstelling tot de recensies van de schrijvers die vroege toegang hadden. Zo scoorde de serie bij recensenten slechts een gemiddelde 58% op Rotten Tomatoes. De publieks score staat op het moment van schrijven echter op 93%. Je kan hier verschillende geloofwaardige redenen voor bedenken, maar feit blijft dat de serie over het algemeen erg goed in de smaak valt. Voor sommige kijkers komt de serie een beetje uit het niets, en zijn positief verrast door een serie die ons met weemoed doet terugdenken aan Game of Thrones. Andere kijkers waren al langer fan van Geralt, en keken hoopvol uit naar de release van de serie, wiens komst twee jaar geleden al bevestigd werd. Het is namelijk niet de eerste keer dat Geralt of Rivia het levenslicht ziet.

De korte verhalen en romans

De eerste keer dat het hoofdpersonage, een Witcher, bewonderd kon worden was al in de jaren tachtig. Een ambitieuze schrijver uit Polen, genaamd Andrzej Sapkowski, deed mee aan een competitie voor het schrijven van een fantasy-verhaal en won de derde prijs. Sindsdien heeft hij verschillende andere verhalen aan het universum van een wereld genaamd The Continent toegevoegd. Van 1994 tot 1999 schreef hij volwaardige romans over Geralt en zijn paard, Roach, al zou het tot 2009 duren totdat het eerste boek van het Pools naar het Engels werd vertaald. De boeken waren middelmatig populair, maar genereerde wel een sterke cult-following. Nog voordat de eerste Engelse boeken op de plank lagen was het echter een computerspel dat voor een groot deel van de populariteit zorgde.

The Witcher spellenreeks

CD Projekt Red, een Poolse game-developer, bracht in 2007 het eerste deel van de Witcher reeks uit. Het spel werd goed ontvangen, mede door de artistieke weergave van The Continent, en de uitstekende verhaallijn. Door het succes van het eerste deel volgde de beslissing om twee vervolgen te maken al snel. Met het tweede deel, The Witcher 2: Assassins of Kings, hadden zij de spijker pas écht goed geraakt. Het spel kwam in 2011 uit, en won een groot aantal awards, inclusief de prestigieuze Game of the Year-prijs. Het spel wordt voornamelijk geprezen om zijn prachtige graphics en authentieke stijl van een Role-Playing Game. Toch hebben de ontwikkelaars waarschijnlijk niet durven dromen van het succes dat het derde deel, The Witcher: Wild Hunt, met zich meebracht. Dit spel is perfect voor mensen die hun eigen Game PC samenstellen. Met adembenemende graphics, vloeiende gameplay en een spannende verhaallijn wil je hier optimaal van kunnen genieten. Dit spel was al immens populair in 2016, maar met het uitkomen van de Netflix show leeft het weer helemaal op onder gamers!

Geef een reactie