Blog

Zonder blaren de zomer door!

Is het je wel eens opgevallen dat zodra je, je zomerschoenen weer uit de kast haalt je last krijgt van blaren? Blaren zijn oppervlakkige schuurplekjes op de huid die zich uiten als blaasjes. Over dit stukje huid is er iets heen geschuurd dat de bovenste huidlaag los is geraakt van de huidlaag hieronder. Tussen deze twee huidlagen zit nu wat vocht en dat wordt ook wel de blaar genoemd. Nu je weet wat een blaar precies is vertellen we je uiteraard ook hoe je ze voorkomt.

Wennen aan open schoenen

In de winter dragen we voornamelijk dichte schoenen waar we uiteraard sokken in dragen. Zonder sokken zouden onze voetjes het maar koud krijgen en de schoenen zouden waarschijnlijk ook niet zo comfortabel zitten. Sokken zien we dan ook wel als tussenlaagje die jouw voeten beschermen. Nu is het natuurlijk niet zo dat je met sokken in je schoenen geen blaren krijgt maar de kans is wel een stuk minder. In de zomer hebben we dus een stuk minder vaak sokken aan, zeker bij open schoenen. Doordat het tussenlaagje als het ware is weggevallen wrijft onze huid direct langs onze schoen en dat is die even niet gewend. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je een goed paar open schoenen aanschaf. Schoenen van goede kwaliteit zijn vaak ook genoeg van natuurlijk en ademend materiaal. Dit materiaal zorgt al voor een veel mindere wrijving waardoor je ook minder snel blaren zal krijgen. In de Veja heren collectie vind je een aantal mooie exemplaren die jouw huid niet zo snel zullen schaden.

Schoenen inlopen

Wat ook vaak niet helpt is dat we onze nieuwe zomerschoenen nog helemaal niet hebben ingelopen. Zodra het lekker weer is verruilen we onze winterkleding voor zomerkleding en trekken dit het liefst zo snel mogelijk aan. Met kledingitems is dat uiteraard niet zo’n groot probleem maar met schoenen steek dat toch even anders in elkaar. Voor je een schoen goed past moet je deze eerst nog even inlopen. Op deze manier vormt de schoen naar je voet en zijn deze veel fijner en comfortabeler. Inlopen is dus echt een must om blaren te voorkomen. Loop er een paar keer op in huis of op je werk als je een niet al te intensieve baan heb. Bouw het iedere keer een beetje op en op een gegeven moment zitten jouw schoenen als gegoten zonder dat je blaren hebt. Ook zoek naar zomerschoenen voor dames? In de Veja dames collectie vind je een paar pareltjes waar jij deze zomer wel op gezien wilt worden.

Maatje groter

Nog een laatste truc die zeker kan helpen tegen blaren… koop je zomerschoenen een maatje groter (of halve maat als dat kan). Door de warmte zetten je voeten iets op en daar bewegen wordt dit alleen nog maar meer. Een maatje groter kan dus net even wat meer ruimte geven, zeker als je net op het randje van je maat zit. Krappe schoenen zijn namelijk sowieso al een not done en al helemaal niet in de zomer als je blaren wilt vermijden.

Geef een reactie