Werken zonder diploma
Blog

Werken zonder diploma is mogelijk

Werken zonder diploma kan lastig zijn. Veel bedrijven zijn immers op zoek naar iemand met een bepaalde afgeronde opleiding, waardoor je bij het lezen van de vacature vaak al kan stoppen met solliciteren op een bepaalde baan. Ondanks dat je de juiste vaardigheden en competenties bevat, blijkt het zonder diploma toch vrij lastig om ergens aan de slag te gaan. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden om zonder diploma een baan te bemachtigen.

Werken zonder diploma als schoonmaker

Allereerst is het goed om te kijken welke banen er beschikbaar zijn zonder diploma. Zo kun je werken zonder diploma als schoonmaker bij een bedrijvenpand of als hulp in huis. Er zijn verschillende bedrijven die jou aannemen aan de hand van jouw sollicitatie en motivatiebrief. Daarnaast kun je bij dit werk jouw eigen uren inplannen. Het enige dat je hiervoor moet hebben is een goede motivatie en weten hoe je secuur te werk moet gaan. Daarnaast kan een bedrijf jou vragen om een test af te leggen om te kijken of jij weet hoe je moet schoonmaken. Haal je deze test, dan kan dit jou soms voordelen opleveren met jouw salaris.
Werken zonder diploma

Thuiswerk is goed te combineren met dagelijkse werkzaamheden

Ook kan thuiswerk een goede uitkomst zijn voor jou. Werken zonder diploma vanuit huis mag dan wellicht geen heel spannend werk zijn, het zorgt wel dat er geld binnenkomt. Denk hierbij aan inpakwerk. Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die voor hun verschillende producten in willen pakken, zoals aanstekers, kaarten en pennen. Deze producten krijg jij aan huis geleverd en jij moet ze dan in de juiste hoeveelheden verpakken. Het valt uitstekend te combineren met jouw andere werkzaamheden die je op een dag te doen hebt.

Een uitzendbureau helpt jou verder

Als laatste zijn er ook verschillende uitzendbureaus die jou helpen aan werk. Bij uitzendbureaus wordt wel gekeken naar een diploma, maar ze kunnen jou ook helpen aan een baan waar je geen bepaalde opleiding voor afgerond hoeft te hebben. Je gaat in gesprek met een van de medewerkers en aan de hand van het profiel dat eruit komt, wordt een passende baan gevonden. Werken zonder diploma is wel degelijk mogelijk, je moet er alleen de juiste mensen voor vinden en een goede instelling hebben. Bedrijven willen immers ook een werknemer die gemotiveerd is om het werk uit te voeren.

Laat een antwoord achter