Ara schoenen
Blog

Winkelen? Daar hoef je de deur niet voor uit!

Berlijn

Weet je wat nou echt leuke prijzen zijn om te winnen tijdens de kerstbingo op werk? Tripjes weg. Mijn vriendje is echt zo een mazzelaar die precies de prijzen wint waar je iets aan hebt. Ik klaag niet hoor, want meestal kan ik er van meegenieten. Zo ook deze kerst: hij kwam thuis met een compleet verzorgde trip naar Berlijn. We hadden nog geen tijd gehad om te gaan, maar hebben de voucher vorig weekend eindelijk ingezet. Lekker een weekendje samen weg om te winkelen!

Cultuur

Althans, dat was mijn idee. Al snel bleek dat hij een heel ander idee had bij een tripje naar Berlijn. Zo wou hij onder meer alle culturele hoogtepunten bezoeken, waar ik wat minder zin in had. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben geen cultuurbarbaar, maar ik ben al twee keer in Berlijn geweest met school dus heb het meeste hiervan al eens gezien. Daar was dan alleen altijd erg weinig winkeltijd over. We besloten voor een compromis te gaan. ’s Ochtends zouden we naar de culturele highlights gaan, zodat het nog wat rustiger was, en ’s middags zouden we gaan winkelen en terrasjes pakken. Een prima deal, want we zaten vlakbij Alexanderplatz. Dan konden we even terug naar het hotel om te rusten en daarna  lekker de winkeltjes afstruinen. Ik had namelijk plek in mijn koffer overgehouden voor een aantal nieuwe aankopen. Sterker nog: de halve koffer was (nog) leeg.

Internet

Nou, dat was uiteindelijk niet nodig geweest. Ze hadden bijna niks wat me goed stond en veel was ook in de verkeerde maat! Mijn vriendje haakte al na een winkel of drie af richting een terrasje, en ik verloor ook vrij snel de energie na elke keer vruchteloos de winkel weer verlaten te hebben. Echt heel stom, ik had hier meer van verwacht! Verdrietig droop ik af naar het terras. Toen bedacht mijn vriendje het beste idee van de dag: waarom winkel je niet lekker online verder vanaf het terras? Dat werkte geweldig. Lekker een biertje in de zon, laptopje erbij en bestellen maar! De middag nadat we thuis waren gekomen stond de bezorger al voor de deur, met onder meer wat jurkjes, een tas en drie paar nieuwe ara schoenen. Stond me allemaal geweldig en, nog beter, paste ook gewoon. In vervolg ga ik dus lekker mee op de culturele tour. Dat winkelen komt wel weer als ik thuis ben!

Geef een reactie