Blog

Zo krijg jij je nieuwe auto

Op weg naar werk, in de regen naar de supermarkt of de kinderen naar school brengen: auto’s kunnen op bijna elk moment van de dag wel gebruikt worden. Niet voor niets staan er vaak lange files op snelwegen of zijn parkeerplaatsen vol. En hoewel we deze nadelen kennen, blijft het gemak en de flexibiliteit van een eigen auto toch wel erg geliefd. Maar zoals je ook wel, hangt er een behoorlijk prijskaartje aan dit gemakt. Denk aan verzekeringen, onderhoud of benzine. Maar zelfs als je zuinig met je auto omgaat moet je alsnog een hele smak geld neer leggen als je een nieuwe auto wil kopen. Deze blog gaat over 2 manieren om aan een nieuwe auto te komen: kopen en leasen.

Kopen

Wil je een nieuwe auto kopen, dan zal je hier een flink bedrag voor moeten betalen. Hoewel er natuurlijk ook goedkope tweedehands auto’s bestaan, kom je voor een familie auto die nog langere tijd mee moet gaan snel op een hoog bedrag uit. Goedkopere auto’s zijn namelijk meestal kleiner en ouder of de APK loopt bijvoorbeeld bijna af. Wil je dus een nieuwe auto moet je of flink sparen of een lening aanvragen. Sparen is de goedkoopste en veiligste optie, maar dan moet je inkomen dit wel toestaan. Heb je nu een nieuwe auto nodig maar niet genoeg op je spaarrekening staan, kan je lenen. Denk er hierbij wel aan dat er een looptijd aan je lening vast zit. Zorg ervoor dat deze korten is dan hoelang je de auto wil houden. Vraag ook goed naar de voorwaarden en wat er bijvoorbeeld gebeurt als je de auto toch eerder wil doorverkopen.

Leasen

Leasen lijkt meer op huren dan op een lening. Lease je een auto, is deze na afloop van je contract dan ook geen eigendom van jezelf. Daarnaast kan je voor een shortlease zonder bkr check gaan. Het BKR houdt gegevens bij over alle leningen die je hebt en je afbetaling. Een lening wordt altijd geregistreerd en geldgevers kunnen een BKR-toetsing aanvragen als ze willen checken hoe je er financieel voor staat. Heb je in het verleden problemen met de afbetaling gehad, kan het zijn dat je een negatieve codering hebt. In dit geval kan een nieuwe lening geweigerd worden. Het voordeel van short leases is dat er veel flexibiliteit is en als er dus veranderingen zijn in bijvoorbeeld je inkomen, kan je het maandelijks opzeggen. Door deze flexibiliteit is er geen bkr check nodig.

 

Geef een reactie