Blog

Zorg dat jouw vakantie is vastgelegd

Voor veel mensen is op vakantie gaan een bijzonder moment. Je kunt eindelijk een beetje relaxen, je hebt hard gewerkt om genoeg geld te sparen. Misschien kun je nu eindelijk naar de bestemming waar je altijd al heen hebt willen gaan. Hoewel sommige mensen liever hun hele vakantie niks doen, willen anderen juist veel sightseeing doen en nieuwe dingen zien. Voor deze laatste groep mensen, zou ik zeggen: zorg dat je altijd een camera bij je hebt.

Hoewel sommige mensen zeggen dat herinneringen in je hoofd zitten, en niet aan een object gekoppeld behoren te zijn, helpen objecten wel degelijk om herinneringen naar boven te halen. Het maken van veel foto’s tijdens je vakantie, is daarom ook de perfecte manier om je herinneringen te vereeuwigen. En al helemaal wanneer je er na afloop een fotoboek van maakt. 

Nu zullen sommigen denken, waarom hebben we daar een camera voor nodig? We hebben allemaal een mobieltje, die maken tegenwoordig ook goede kwaliteit foto’s. Hoewel dat zeker waar is, zitten er ook voordelen aan het gebruiken van een echte camera. Wanneer je foto’s met je mobiel maakt, blijven ze vaak alleen op je mobiel staan. Tuurlijk kun je er dan af en toe doorheen scrollen, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. En straks heb je een keer pech, je telefoon gaat kapot, en al je foto’s zijn weg. Want de meeste mensen vergeten nog steeds een back-up te maken, wat natuurlijk enorm zonde is.

Wanneer je de foto’s met een camera maakt, zet je de foto’s automatisch op een harde schijf, want anders raakt de camera op een gegeven moment vol, en dan kun je geen nieuwe foto’s meer maken. Op deze manier, is het veel moeilijker om de foto’s van een camera kwijt te raken dan van een telefoon. 

Daarbuiten is het vaak ook gewoon leuker om foto’s met een echte camera te maken. Het gaat op je vakantie namelijk ook om het gevoel en de beleving. Foto’s met een camera maken is een leukere, authentiekere beleving dan even snel een kiekje schieten met je telefoon. 

En hoewel de kwaliteit van veel camera’s op telefoons inderdaad enorm verbeterd is, kunnen ze uiteindelijk nog steeds niet op tegen de kwaliteit van een goede camera. Een camera heeft ook veel meer functies vaak, waarbij je beter kunt inspelen op het licht en de bewegingen in de activiteiten. Je kunt ook spelen met de lens die je gebruikt, iets wat met een mobiel ook niet mogelijk is.

Laat een antwoord achter